Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené

plněné ovoce, s ovocem 2, sýr, se sýrem 2, zelenina, se zeleninou 9, vejce, s vejci 23, ryby, dary moře 6, maso, s masem 2, houby, s houbami 3,

Artyčoky se šunkou

Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Bramborový tatarák

Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje ...

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Bramborový tatarský biftek

Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Candát v aspiku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Česneková vejce pikantní

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Humrový salát

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty

Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě

Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou

Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr nebo jiná ryba v zeleninové marinádě

V kořeněném nálevu povařené porce kapra nebo jiné sladkovodní ryby, servírované dobře vychlazené, jako studený předkrm přelité ochucenou majonézou smíchanou se zeleninou z vývaru po rybě, hráškem ...

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr ve smetanové marinádě

Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy