Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené

plněné ovoce, s ovocem 2, sýr, se sýrem 2, zelenina, se zeleninou 9, vejce, s vejci 23, ryby, dary moře 6, maso, s masem 2, houby, s houbami 3,

Artyčoky se šunkou

Artyčoky plněné směsí z vajíček, majonézy a šunky pokrájené na malé kostičky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Bramborový tatarák

Jedna z variant na chutný tatarský biftek z brambor, sardelek, nakládaných sušených rajčat, oivového oleje ...

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Bramborový tatarský biftek

Ochucený biftek z vařených brambor a dalších ingrediencí.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Candát v aspiku

Povařené vykostěné filety z candáta, obložené zeleninou a majonézou, zalité aspikem, servírované nakrájené na plátky jako studený předkrm.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Vařená řepa nakrájená na kolečka, marinovaná, ozdobená kolečky nebo natrhanými kousky kozího sýra.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Česneková vejce pikantní

Vejce s cibulkou, česnekem a mletým zázvorem.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > vejce, s vejci

Humrový salát

Uvařený kousek většího humra nebo konzerva humřího masa promíchaná s majonézou a dalšími přísadami.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Chřestový salát se šunkou, vejcem a rajčaty

Úhledně pokrájený uvařený chřest, přelitý ochucenou majonézou zjemněnou šlehačkou, ozdobený kornoutky šunky, dílky natvrdo uvařeného vejce a dílky rajčat.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > zelenina, se zeleninou

Kapr nebo i jiná ryba v lososové marinádě

Studený předkrm z povařených porcí kapra, dobře odležených v lednici přelitých zředěnou a lososem a dalšími ingrediencemi dochucenou majonézou, servírované ozdobené proužky kapie a snítky zelené petrželky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr nebo jiná ryba s tatarskou omáčkou

Porce kapra nebo i jiné vhodné ryby uvařené ve vývaru po zelenině, v lednici dobře vychlazené, servírované přelité tatarskou omáčkou, ozdobené vějířky kyselé okurky, proužky kapie a snítky petrželky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr nebo jiná ryba v zeleninové marinádě

V kořeněném nálevu povařené porce kapra nebo jiné sladkovodní ryby, servírované dobře vychlazené, jako studený předkrm přelité ochucenou majonézou smíchanou se zeleninou z vývaru po rybě, hráškem ...

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře

Kapr ve smetanové marinádě

Porce kapra uvařené společně s kořením a zeleninou, poté vykostěné a vychladlé přelité ochucenou majonézou se šlehačkou, hráškem, cibulí a zeleninou z vývaru, servírované dobře vychlazené, ozdobené petrželkou a proužky sterilizované kapie.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > vařené > ryby, dary moře


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl často komunistickým režimem zneužíván na propagaci tehdjšího režimu, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy