Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji

s masem (i droby), uzeninou 73, zelenina 17, bezmasé 98,

"Smaženice" z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou "smaženici" z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Anglická sázená vejce

Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bílá klobása s peperonatou

Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramboráčky s hovězím masem

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Brambory opékané s klobásou

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Celerové smaženky toustové

Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Ciabatta se špenátem a žampiony

Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy