Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji

s masem (i droby), uzeninou 73, zelenina 17, bezmasé 98,

"Smaženice" z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou "smaženici" z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Anglická sázená vejce

Ke snídani podávaná volská oka, opečené brambory a slanina.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bílá klobása s peperonatou

Opečené bílé klobásy na cibulovém základě servírované spolu s podušenými paprikami, rajčaty a dalšími ingrediencemi.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramboráčky s hovězím masem

Bramboráčky připravené z mletého masa, vajec, jarní cibulky, brambor a křenu, usmažené dozlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramborová tortilla s chorizem a žampiony

Na pánvi na oleji opečené plátky brambor, promíchané se zeleninou a zalité rozšlehanými vejci, pod pokličkou zapečené do ztuhnutí vajíček.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Brambory opékané s klobásou

Opečené brambory s klobásou, zalité pikantní omáčkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > s masem (i droby), uzeninou

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Celerové smaženky toustové

Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé

Ciabatta se špenátem a žampiony

Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > restované, smažené, opečené na oleji > bezmasé


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl často komunistickým režimem zneužíván na propagaci tehdjšího režimu, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy