Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Světová kuchyně > Řecko

předkrmy 6, polévky 2, hlavní jídlo 20, přílohy 10, saláty 9, ostatní 4, moučníky, dezerty 6,

Baklažány po aténsku

Chutná zeleninová příloha vhodná k jehněčímu masu nebo také k dušenému kuřeti.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > přílohy

Baklažány s jogurtovou omáčkou

Recept z Řecka na chutnou přílohu z orestovaných baklažánů.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > přílohy

Baklažány s paprikami a rajčaty

Recept z Řecka na opečené baklažány servírované spolu s paprikami a rajčaty, přelité jogurtem.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > přílohy

Bramborové opečenky na řecký způsob

Recept z Řecka na bramborovou přílohu. Uvařené brambory nastrouhané, smíchané s rajčaty a cibulí a opečené ve formě malých placek.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > přílohy

Gavros

Gavros jsou vlastně smažené grundle ochucené pouze solí a citrónem.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > předkrmy

Gratinovaná zelenina po řecku se sýrem

Cuketa s cibulí a rajčaty posypaná kozím sýrem, v troubě zapečená.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo

Houby po řecku

Za studena servírované podušené houby se zeleninou.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > přílohy

Hovězí plátky po řecku

Plátky masa podušené s cibulí, česnekem, rajčatovým protlakem, lilkem a vínem.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo

Chobotnice na červeném víně II.

V originále se tento recept jmenuje "Krasáto ochtapódi". Tato variant je z pořadu "VIP Prostřenp" od pana Vágnera.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo

Jehněčí kebab

Recept z Řecka na grilované kostky jehněčí kýty napíchané na jehle spolu s paprikou a rajčaty.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo

Juvarlakia

Masovo - rýžové kuličky v citrónové šťávě.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo

Kebab po řecku

Recept z Řecka na grilované kousky jehněčího masa servírované napíchané na špejle.

Kategorie: Světová kuchyně > Řecko > hlavní jídlo


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy