Recepty on line
  • Recepty jídel
  • Recepty nápojů
  • Články
 

Nejnovější recepty

Staročeský velikonoční mazanec

Další z receptů prezentovaných Láďou Hruškou, tentokrát na staročeský nekynutý mazanec.

Kuřecí steaky s řeřichou

Opečená kuřecí prsíčka přelitá máslovým výpekem, posypaná řeřichou a servírovaná s opečenými rajčátky.

Tvarohové košíčky II.

Pečené košíčky plněné tvarohovou náplní a půlkami meruněk.

Velikonoční bochánek

Pečený bochánek z kynutého těsta, politý bílou polevou, zdobený marcipánovými kytičkami.

Cubulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Pomazánka z vajec, rajčat a okurky

Pomazánka z jogurtového krému, vařených vajec, okurky a rajčat.

 

 

Nejnovější nápoje

Pampeliškové šampaňské

Koho nebaví čekat, až bude hotové pampeliškové víno, může si vyrobit z pampelišek šampaňské.

Chrenovucha - křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kopřivové pivo

Kdo má rád klasické pivo, asi bude z tohoto receptu zklamán, přesto stojí zato ho vyzkoušet, jde totiž o lahodný, velmi osvěžující nápoj oblíbený ve Velké Británii.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Okurková limonáda

V domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru. Recept Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

 

 

Nejnovější články

Rybářský rozcestník - nový web pro rybáře, zatím na Facebooku a Google+

Reklama - rybářiNovinka na českém internetu, web pro vášnivé rybáře a rybářky. Zatím jen na stránkách Fecebooku a Gooogel+, ale později bude spuštěný klasický "dospělý web", fungující podobně jako projekt ReceptyOnLine.cz ...

Adresa na Facebooku: Rybářský rozcestník

Adresa na Googel+: Rybářský rozcestník na Google+

Velikonoce – pojmy (úvodník)

... stejně jako při koledě, v pondělí mají mládenci právo polít vyhlédnutou dívčí oběť vodou. Vodu si nosí ve vědrech a může jí tedy být i větší množství. Měli by však brát ohled na počasí a dát pozor na škody, které by polití mohlo způsobit v obytných prostorech ...

Omáčky, jejich dělení

Omáčky patří ve světě neodmyslitelně ke každé dobré kuchyni. Až díky dobré omáčce se z obyčejného jídla mnohdy stává lahodný pokrm! Naše česká kuchyně je vyhlášená kvalitními omáčkami. Proslula hlavně omáčkou svíčkovou, houbovou, křenovou a koprovou. A jak jsou na tom s omáčkami ve světě? Italské těstoviny si nelze představit bez různých pikantních omáček. Anglie je proslulá svojí worchestrovou a cumberlandskou omáčkou. Indická kuchyně bez čatní a rozmanitých kari by byla docela fádní. Skvělé omáčky přinesla světu samozřejmě také francouzská kuchyně. A tak by jsme mohli jmenovat dál, co vynikající světová kuchyně, to nějaká skvělá omáčka.

Rekordní nález smržů našeho redaktora!

V úterý našel náš redaktor Dalibor Marounek neuvěřitelné množství smržů. Bylo jich 711, cca 5 kg v tržní hodnotě kolem 10 000!

Tužebník jilmový

Jedná se o vlhkomilnou bylinu oblíbenou u našich prababiček. Vhodný je při horečnatých onemocněních z nachlazení, při léčbě močového měchýře a ledvin, dá se s ním léčit krevní tlak ...

Novinka na trhu: první nealko pivo s příchutí zázvoru

PR - článek BirellPraha, 3. dubna 2014 Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor. Navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují různé pozitivní účinky na lidský organismus a i chuť zázvoru je v Česku stále oblíbenější. Nová chuťová varianta Birellu je ochucena zázvorovým extraktem, je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Je ideální pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.

 

Fotogalerie jídel a nápojů Fotogalerie jídel a nápojů Video receptů Video receptů Fotobanka Fotky-Foto.cz

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané

zelenina, houby [35], sýr, se sýrem [20], s masem, uzeninou [58], ryba, korýši [9], ostatní [13],

Ananas pečený se šunkou

Vtipný recept na ananas naplněný šunkou a upečený v troubě, servírovaný nakrájený na plátky. Ananas pečený se šunkou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Banán oriente

Banány obalené v šunce, zapečené v ohnivzdorné misce přelité smetanovou omáčkou. Banán oriente

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Bramboráčky se švestkami

Opečené bramboráčky z bramborového těsta, pokladené švestkami, posypané mákem s cukrem, dopečené dozlatova. Bramboráčky se švestkami

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Bramborové šátečky s kuřetem

Šátečky z bramborového těsta naplněné ochucenou kuřecí náplní, upečené dozlatova. Bramborové šátečky s kuřetem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Bramborový toast

Předkrm z brambor, šunky s rajčaty a plátky sýra. Bramborový toast

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Bramborový závin s houbami II.

Závin z bramborového těsta plněný podušenou směsí z hub, mrkve a pórku, potřený vejcem, upečený v troubě dozlatova. Bramborový závin s houbami II.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Brambory plněné tuňákem

Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami. Brambory plněné tuňákem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > ostatní

Brambory plněné zeleninou

Pečené brambory plněné zeleninovou směsí, zapečené se sýrem dozlatova. Brambory plněné zeleninou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Brokolice se sýrem

Rychlý předkrm z brokolice a tvrdého sýra. Brokolice se sýrem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Burrito plněné kuřecím masem, sýrem a brokolicí

Tortilly naplněné opečeným kuřecím masem, vařenou brokolicí a sýrem, v troubě zapečené. Burrito plněné kuřecím masem, sýrem a brokolicí

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Burrito s cizrnou a zeleninou

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené. Burrito s cizrnou a zeleninou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Buřty na pivu

Uzenina zase trošku jinak upravená, s kečupem, hořčicí a černým pivem. Buřty na pivu

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Buřty na víně

Špekáčky upečené na cibulovém základě s papričkami a červeným vínem smíchaným s kečupem, sypané nakrájeným pórkem. Buřty na víně

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Cibulový závin

Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova. Cibulový závin

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > ostatní

Cizrnové placičky s jogurtem

Pečené placičky z cizrny, smetany, česneku a dalších ingrediencí, podávané s bazalkovým jogurtem. Cizrnové placičky s jogurtem

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > sýr, se sýrem

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě. Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > zelenina, houby

Ďábelské špekáčky na pivu

Nakrojené špekáčky plněné cibulí a feferonkami, pečené podlité černým pivem a dochucené kečupem. Ďábelské špekáčky na pivu

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Falešný hamburger

Hamburgerové žemle z poloviny vydlabané, naplněné směsí z rozšlehaného vejce, měkkého salámu a nastrouhaného tvrdého sýra, zapečené v troubě. Falešný hamburger

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Fazole po mexicku

Opečný kabanos s cibulí smíchaný s fazolemi a dalšími ingrediencemi, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený. Fazole po mexicku

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > s masem, uzeninou

Gratinovaná hermelínová jablka

V cukerném roztoku podušená jablka, pokladená hermelínem a v troubě zapečená. Gratinovaná hermelínová jablka

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > pečené, zapékané > sýr, se sýrem


Reklama

            



Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jaroslav Vašák

Menu články

            

Anketa

            

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...

Vtipy

Jeden opilec si zkrátil cestu domů přes hřbitov. Tam však spadl do vykopaného hrobu a usnul. Ráno se prochladlý probudil a nadává: "Sakra, to je zima." A paní, co o kousek dál pokládala kytičku na hrob, povídá: "Tak proč ses odkopal?" další anekdoty
Více gastronomických vtipů

Receptyonline na Facebooku

Recepty

            

Gastroslovník

            



nebo napište hledaný výraz

Reklama

            

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player