Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované

zelenina 6, ryby a korýši 2, těsto 3, maso, s masem, uzeninou 6, ostatní 4,

Bánh Mi

Vietnamské bagety připravované na grilu, plněné karbanátky, zeleninou a pikantní omáčkou. Recept ze seriálu TV Prima Ohnivé kuře.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Carpaccio z červené řepy a grilovaného sýra

Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > ostatní

Falešná husí játra

Takto připravená játra vepřová nebo kuřecí chutnají podobně jako játra husí a přitom vyjdou levněji.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Hermelín v provensálských bylinkách

Vůni středomoří dodají tomuto sýru provensálské bylinky smíchané s olejem. Hermelín, uzavřený v alobalu, se pak krátce ogriluje.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > ostatní

Italská trikolora s rajčaty, pestem a smetanou, servírovaná ve skle

Grilovaná rajčata a česnek, rukolové pesto a dotuha ušlehaná smetana jako efektní předkrm každé letní párty.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > zelenina

Krůtí chlebíček

Masová nádivka upečená ve formě na biskupský chlebíček, obložená anglickou slaninou, prokládaná plátky masa, vejci a ochucenou masovou směsí.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Kuřecí roláda servírovaná za studena

Roláda z kuřecích prs obložená anglickou slaninou, naditá ochuceným kuskusem, upečená v troubě doměkka, servírovaná za studena, s čerstvým pečivem, listovým nebo zeleninovým salátem, s grácií a láskou ...

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Kuřecí závin

Studený závin, výborný jako předkrm nebo slaný moučník k vínu.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > těsto

Lilky pečené na kyselo

V celku upečené lilky (baklažány), oloupané, nakrájené na kousky, smíchané s olivovým olejem, balzamikovým octem, česnekem, rajčaty a kořením.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > zelenina

Minisekaná v listovém těstě

Čtverce listového těsta naplněné ochucenou sekanou a karamelizovanou cibulkou, posypané sezamem, upečené dozlatova.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Párky v listovém těstě servírované ve formě špízů

Na malé kousky nakrájené párky, zabalené do listového těsta a upečené v troubě dozlatova, servírované jako špízy.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > maso, s masem, uzeninou

Paštičky s krémem z pečeného lososa a mascarpone

Slavnostní pohoštění v podobě košíčků z listového těsta plněných krémem z pečeného lososa a mascarpone, ochuceného citronovou šťávou a bílým pepřem.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > pečené, grilované > ryby a korýši


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy