Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Cibulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Cuketová polévka s rýží

Cuketová polévka z drůbežího vývaru s vložkou rýže, podávaná ozdobená nastrouhaným sýrem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Česnečka II.

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného podzimního a zimního počasí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Česnečka s brambory, mrkví a petrželkou

Polévka výrazné chuti po česneku, skvělá jako zdravotní polévka při chřipkách a nachlazní, ovšem vhodná je také jako prevence do chmurného počasí. Pro více vitamínů do ní byla přidána mrkev a petržel.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Další "dršťkovka", tentokrát připravená z hlívy ústřičné a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z hlívy ústřičné II.

Další varianta hutné obědové polévky s chutí a vůní velmi podobné pravé polévce dršťkové.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z hub

Houbová polévka připravená podobně, jako klasická polévka z hovězích drštěk.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z kotrče

Kotrč kadeřavý je chutná jedlá houba, skvěle se hodí na přípravu polévek i na řízky.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z kotrče II.

Houbová polévka inspirovaná pravou dršťkovou. Chutná velmi podobně, vypadá také jako dršťková, jen tam místo drštěk plavou houby, v tomto případě kousky kotrče kadeřavého. Jde o klasický houbařský recept prověřený generacemi houbařů!

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z masáků

Dršťková z hub, tedy podle tohoto receptu z masáků, neboli muchomůrky růžovky, nezapře inspiraci v pravé dršťkové polévce. Je stejně chutná a voňavá a její příprava trvá jen chvíli.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dršťková polévka z václavek

Větší plodnice můžeme použít právě na přípravu chutné dršťkové polévky. Nezapomeňte, že václavky jsou za syrova slabě jedovaté, použijeme proto předem uvařené kloboučky, které nakrájíme na proužky. Václavky vaříme minimálně 10 minut!

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní

Dýňová polévka s kari a rajčetem

Další variace na dýňovou polévkou servírovanou ozdobenou česnekovými krutony, opečenou slaninou a petrželkou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > ostatní


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy