Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Boršč po pražsku

Variace na slavnou ruskou polévku "Boršč", připravenou z brambor, hovězího péra, jednoho tučného kolínka, 1/2 ks menší hlávky zelí a dalších ingrediencí.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Boršč se dvěma druhy masa

Polévka z masa, kořenové zeleniny, zelí, červené řepy a koření.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Boršč se třemi druhy masa

Polévka z masa, zeleniny, zelí, červené řepy, kapusty a koření, zjemněná zakysanou smetanou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Cibulová polévka á-la George

Cibulová polévka rychle a levně.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Cizrnovo-bramborová polévka

Hustá objedová polévka z brambor, cizrny, zeleniny, koleček choriza, másla, sladké smetany .... a zeleninového vývaru.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Čorba z králíka po bulharsku

Polévka připravená z vykostěného králičího masa, jarní cibulky, rajčat, zelené papriky a dalších ingrediencí, dochucená kořením čubrica, pepřem a solí, zjemněná bílým jogurtem s vejcem.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Domácí hrachová polévka

Hutná obědová polévka připravená ze zeleného hrachu, hovězího nebo zeleninového vývaru, kořenové zeleniny, maďarské klobásy ...

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Dršťková polévka II.

Hutná obědová polévka z hovězích drštěk a kořenové zeleniny, ochucená česnekem, mletou červenou paprikou, solí, cayenským a klasickým mletým černým pepřem a majoránkou.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Falešná gulášová polévka

Minutkově uvařená polévka s klobásou a bramborem s chutí a vůní guláše.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Falešná gulášová polévka II.

Polévka z orestovaných kostiček paprikového boku nebo slaniny, kostky bujónu, cibule, česneku, brambor a koření.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Falešná gulášová polévka III.

Jedna z variant na chutnou polévku s chutí a vůní po guláši.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou

Falešná prdelačka

Nemusíte být na zabijačce, abyste si pochutnali na skvělé polévce. Zde Vám předkládáme recept na, ze dvou jelit s kroupami připravenou, černou polévku.

Kategorie: Polévky, zavářky, vložky a zdobení do polévek > přesnidávkové (hutné obědové) > obědové polévky s masem, uzeninou


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy