Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborová roláda se dvěma náplněmi, špenát

Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky pokrájěná roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulkou.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborový guláš II.

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Brněnský řízek s bramborovým salátem

Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čevabčiči s vařeným bramborem, okurek

I když je tento pokrm původem z Balkánu, u nás v minulém století tak zdomácněl, že nesměl chybět v menu žádné tehdejší dobré hospody. Pro ty později narozené, jedná se o mleté maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s brambory, cibulí, tatarkou a plnotučnou hořčicí.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čočka na kyselo s párky a vejcem

Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čočka na kyselo s uzeným a vejcem

Česká klasika. Tradiční pokrm našich babiček a prababiček.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Dušená hovězí játra s pečenými novými brambory

Na slanině, sádle a cibuli opečená játra, podušená zalitá vývarem, dochucený protlakem, česnekem a paprikou, hotová osolená, servírovaná se povařenými, pak zapečenými novými bramborami.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Francouzské brambory II.

Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Francouzské brambory V.

Naše české zapečené brambory, kterým říkáme francouzské brambory, znaly již naše babičky a prababičky. Přesto patří i dnes k jídlům, ke kterým se mnohá česká rodina ráda vrací. A těch variací co existuje! Zde je jedna podle naší kamarádky Nadi Indruchové.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandské řízky připravené z mletého libového vepřového bůčku nebo vepřové plece, strouhaného eidamu, smetany a vajíček, usmažené pěkně dozlatova, protažené v rozšlehaných vejcích a strouhance. Holandské řízky servírujeme například s bramborovou kaší a kyselými okurky.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Houbové knedlíky s uzeným masem

Houby, uzené maso, cibule, petrželka, houska, mléko a koření. To vše vytvarované do kuliček, uvařené ve vodě a podávané s osmaženou cibulkou a zelím.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy