Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborová roláda se dvěma náplněmi, špenát

Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky pokrájěná roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulkou.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Bramborový guláš II.

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Brněnský řízek s bramborovým salátem

Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čevabčiči s vařeným bramborem, okurek

I když je tento pokrm původem z Balkánu, u nás v minulém století tak zdomácněl, že nesměl chybět v menu žádné tehdejší dobré hospody. Pro ty později narozené, jedná se o mleté maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s brambory, cibulí, tatarkou a plnotučnou hořčicí.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čočka na kyselo s párky a vejcem

Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Čočka na kyselo s uzeným a vejcem

Česká klasika. Tradiční pokrm našich babiček a prababiček.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Dušená hovězí játra s pečenými novými brambory

Na slanině, sádle a cibuli opečená játra, podušená zalitá vývarem, dochucený protlakem, česnekem a paprikou, hotová osolená, servírovaná se povařenými, pak zapečenými novými bramborami.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Francouzské brambory II.

Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Francouzské brambory V.

Naše české zapečené brambory, kterým říkáme francouzské brambory, znaly již naše babičky a prababičky. Přesto patří i dnes k jídlům, ke kterým se mnohá česká rodina ráda vrací. A těch variací co existuje! Zde je jedna podle naší kamarádky Nadi Indruchové.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Holandský řízek s bramborovou kaší

Holandské řízky připravené z mletého libového vepřového bůčku nebo vepřové plece, strouhaného eidamu, smetany a vajíček, usmažené pěkně dozlatova, protažené v rozšlehaných vejcích a strouhance. Holandské řízky servírujeme například s bramborovou kaší a kyselými okurky.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Houbové knedlíky s uzeným masem

Houby, uzené maso, cibule, petrželka, houska, mléko a koření. To vše vytvarované do kuliček, uvařené ve vodě a podávané s osmaženou cibulkou a zelím.

Kategorie: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit > tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé > maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl často komunistickým režimem zneužíván na propagaci tehdjšího režimu, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy