Recepty on line
  • Recepty jídel
  • Recepty nápojů
  • Články
 

Nejnovější recepty

Rumové vdolečky

Vdolečky z kynutého těsta usmažené dozlatova, potřené povidly, posypané strouhaným tvarohem, zdobené šlehačkou.

Velikonoční sypané preclíky

Pečené sladké preclíky z kynutého těsta sypané mákem a hrubým cukrem.

Zajíčci s vajíčky

Pečení zajíčci z kynutého těsta ozdobení vařenými vajíčky.

Pečená husa po staročesku

Drůbež měla ve staročeské kuchyni své zasloužené přední místo. Významné církevní svátky ale i vesnické poutě, křtiny posvícení, ba i svatby se neobešly bez pečených hus, kachen a kuřat, nebo slepic vařených v omáčce. Velikonoce k těmto svátkům také patřily ...

Pečená krůta II.

Pečená krůta nemá u nás takovou oblibu jako pečená husa. Krůtí maso je suché, proto je dobré ji prošpikovat slaninou a během pečení potírat máslem.

Kachna po šumavsku

Krajové jídlo ze Šumavy. Pečená kachnička servírovaná s knedlíky, přelitá omáčkou z výpeku nastavenou na sádle orestovanou směsí z hub a uzeného masa, dochucená červeným vínem.

 

 

Nejnovější nápoje

Pampeliškové šampaňské

Koho nebaví čekat, až bude hotové pampeliškové víno, může si vyrobit z pampelišek šampaňské.

Chrenovucha - křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kopřivové pivo

Kdo má rád klasické pivo, asi bude z tohoto receptu zklamán, přesto stojí zato ho vyzkoušet, jde totiž o lahodný, velmi osvěžující nápoj oblíbený ve Velké Británii.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Okurková limonáda

V domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru. Recept Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

 

 

Nejnovější články

Rybářský rozcestník - nový web pro rybáře, zatím na Facebooku a Google+

Reklama - rybářiNovinka na českém internetu, web pro vášnivé rybáře a rybářky. Zatím jen na stránkách Fecebooku a Gooogel+, ale později bude spuštěný klasický "dospělý web", fungující podobně jako projekt ReceptyOnLine.cz ...

Adresa na Facebooku: Rybářský rozcestník

Adresa na Googel+: Rybářský rozcestník na Google+

Velikonoce – pojmy (úvodník)

... stejně jako při koledě, v pondělí mají mládenci právo polít vyhlédnutou dívčí oběť vodou. Vodu si nosí ve vědrech a může jí tedy být i větší množství. Měli by však brát ohled na počasí a dát pozor na škody, které by polití mohlo způsobit v obytných prostorech ...

Omáčky, jejich dělení

Omáčky patří ve světě neodmyslitelně ke každé dobré kuchyni. Až díky dobré omáčce se z obyčejného jídla mnohdy stává lahodný pokrm! Naše česká kuchyně je vyhlášená kvalitními omáčkami. Proslula hlavně omáčkou svíčkovou, houbovou, křenovou a koprovou. A jak jsou na tom s omáčkami ve světě? Italské těstoviny si nelze představit bez různých pikantních omáček. Anglie je proslulá svojí worchestrovou a cumberlandskou omáčkou. Indická kuchyně bez čatní a rozmanitých kari by byla docela fádní. Skvělé omáčky přinesla světu samozřejmě také francouzská kuchyně. A tak by jsme mohli jmenovat dál, co vynikající světová kuchyně, to nějaká skvělá omáčka.

Rekordní nález smržů našeho redaktora!

V úterý našel náš redaktor Dalibor Marounek neuvěřitelné množství smržů. Bylo jich 711, cca 5 kg v tržní hodnotě kolem 10 000!

Tužebník jilmový

Jedná se o vlhkomilnou bylinu oblíbenou u našich prababiček. Vhodný je při horečnatých onemocněních z nachlazení, při léčbě močového měchýře a ledvin, dá se s ním léčit krevní tlak ...

Novinka na trhu: první nealko pivo s příchutí zázvoru

PR - článek BirellPraha, 3. dubna 2014 Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor. Navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují různé pozitivní účinky na lidský organismus a i chuť zázvoru je v Česku stále oblíbenější. Nová chuťová varianta Birellu je ochucena zázvorovým extraktem, je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Je ideální pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.

 

Fotogalerie jídel a nápojů Fotogalerie jídel a nápojů Video receptů Video receptů Fotobanka Fotky-Foto.cz

Recepty jídel: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky

na grilovaná masa [37], na ryby, mořské plody a dary koře [9], na zvěřinu [1], ostatní [9],

Balzamiková marináda

Jedna z variant rychlé marinády na vepřové maso. Balzamiková marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Bazalková grilovací marináda

Rozpuštěné máslo ochucené bazalkou, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Bazalková grilovací marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Bazalková směs na grilování

Potírání na maso, ale i na zeleninu připravovanou na grilu. Bazalková směs na grilování

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

BBQ marináda

Tmavá marináda vhodná na žebírka, či jiné pečené nebo grilované maso, skvělá je i na zeleninu. BBQ marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Bylinková marináda

Marináda na grilování vhodná na kuřecí maso, houby a zeleninu. Bylinková marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > ostatní

Bylinková marináda II.

Marináda z olivového oleje, bylinek a koření vhodná především na hovězí nebo vepřové steaky. Bylinková marináda II.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Česneková marináda

Tato česneková marináda se skvěle hodí na marinování především hovězího masa. Česneková marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Grilovací marináda

Pikantní sladká marináda určená ke grilování masa, zeleniny i hub. Grilovací marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Havajská kořenící marináda

Utřený česnek smíchaný s citronovou šťávou, olejem, cukrem, kari kořením a mletým zázvorem. Havajská kořenící marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Chilli grilovací marináda

Rajčatová šťáva ochucená worcesterskou omáčkou, utřeným česnekem, rozdrcenými chilli papričkami ... Chilli grilovací marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Chilli-bazalková marináda

Jedna z variant marinády vhodné na marinování krevet a mořských plodů. Chilli-bazalková marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na ryby, mořské plody a dary koře

Inčuču

Marináda na nakládání masa. Inčuču

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Indická marináda na kuřecí maso

Marináda z jogurtu, worcesterské omáčky, mletého zázvoru, rozpuštěného másla a česneku. Indická marináda na kuřecí maso

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Kaparová marináda na ryby

Povolené máslo smíchané s nasekanými kapary, čerstvou petrželkou, fenyklem a pepřem. Kaparová marináda na ryby

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na ryby, mořské plody a dary koře

Karibská marináda na kuřecí maso

Exotická marináda vhodná především na pečené nebo grilované kuřecí maso, kterému dodá na jemnosti. Karibská marináda na kuřecí maso

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > ostatní

Kořeněná marináda na kuřecí maso

Marináda na kuřecí steaky. Kořeněná marináda na kuřecí maso

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Lák na napíchání jehněčího masa

Existuje mnoho variací na lák určený k napíchání jehňat. Toto je jednoduchý, ale účinný slaný lák. Lák na napíchání jehněčího masa

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > ostatní

Limetkovo-sezamová marináda

Hodí se na marinování kuřecího masa. Limetkovo-sezamová marináda

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Marináda Café de Paris

Marináda vhodná především na grilované hovězí maso. Marináda Café de Paris

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa

Marináda Grand Marnier

Tato marináda je nejlepší na kuřecí maso, které do ní naložíme na několik hodin a pak grilujeme, za občasného potírání zbylou marinádou. Marináda Grand Marnier

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky > na grilovaná masa


Reklama

            



Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jaroslav Vašák

Menu články

            

Anketa

            

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...

Vtipy

Jeden opilec si zkrátil cestu domů přes hřbitov. Tam však spadl do vykopaného hrobu a usnul. Ráno se prochladlý probudil a nadává: "Sakra, to je zima." A paní, co o kousek dál pokládala kytičku na hrob, povídá: "Tak proč ses odkopal?" další anekdoty
Více gastronomických vtipů

Receptyonline na Facebooku

Recepty

            

Gastroslovník

            



nebo napište hledaný výraz

Reklama

            

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player