Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky

na grilovaná masa 42, na ryby, mořské plody a dary moře 9, na zvěřinu 1, ostatní 10,

Balzamiková marináda

Jedna z variant rychlé marinády na vepřové maso.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Bazalková grilovací marináda

Rozpuštěné máslo ochucené bazalkou, citrónovou šťávou, solí a pepřem.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Bazalková směs na grilování

Potírání na maso, ale i na zeleninu připravovanou na grilu.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

BBQ marináda

Tmavá marináda vhodná na žebírka, či jiné pečené nebo grilované maso, skvělá je i na zeleninu.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Bylinková marináda

Marináda na grilování vhodná na kuřecí maso, houby a zeleninu.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > ostatní

Bylinková marináda II.

Marináda z olivového oleje, bylinek a koření vhodná především na hovězí nebo vepřové steaky.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Bylinková marináda na steaky a klobásy

Marináda z hrubozrnné hořčice, medu, nasekaného čerstvého tymiánu, citronové šťávy a soli.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Česneková marináda

Tato česneková marináda se skvěle hodí na marinování především hovězího masa.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Grilovací marináda

Pikantní sladká marináda určená ke grilování masa, zeleniny i hub.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Havajská kořenící marináda

Utřený česnek smíchaný s citronovou šťávou, olejem, cukrem, kari kořením a mletým zázvorem.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Chilli grilovací marináda

Rajčatová šťáva ochucená worcesterskou omáčkou, utřeným česnekem, rozdrcenými chilli papričkami ...

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na grilovaná masa

Chilli-bazalková marináda

Jedna z variant marinády vhodné na marinování krevet a mořských plodů.

Kategorie: Marinády, mořidla a jiné nálevy > marinády, potírání a grilovací láky, omáčky > na ryby, mořské plody a dary moře


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy