Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Světová kuchyně > Itálie

předkrmy 36, polévky 24, hlavní jídlo 100, přílohy 22, saláty 26, ostatní 23, moučníky, dezerty 33,

Aliotta

Rybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > polévky

Balsamiková redukce

Tato redukce z balsamicového octa a cukru slouží k dochucení mnoha nejen italských pokrmů. Zde předkládáme dvě možnosti, jak si ji připravit.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > ostatní

Bazalkové pesto III.

Bazalkové pesto je doslova italským pokladem, jehož základem je čerstvá bazalka, oříšky, parmazán, česnek a olivový olej.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > ostatní

Benátské rizoto

Propláchnutá rýže dušená ve vývaru na cibulce spolu s česnekem, šunkou, hráškem a kořením, servírovaná posypaná nastrouhaným čedarem.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > hlavní jídlo

Boloňská vepřová pečeně

Odležená, osolená, pepřem a fenyklem ochucená vepřová pečeně, zprudka opečená v celku na oleji, pak podušená doměkka spolu s cibulí, podlitá mlékem. Do omáčky se ke konci dušení přidávají zvlášť podušené žampióny.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > hlavní jídlo

Boloňský guláš

Guláš z hovězí klišky, mrkve, oliv, rajčat, červeného vína a dalších ingrediencí.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > hlavní jídlo

Bramborová focaccia

Kynuté bramborové těsto upečené dozlatova spolu s olivami, šunkou, ementálem a dalšími ingrediencemi. Jedná se vlastně o chléb strukturou podobný pizze.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > přílohy

Bresaola

Italská pochoutka z Lombardie, jedná se o sušené hovězí maso, které je stejně jako parmská šunka, trvanlivé 2-3 měsíce, maso má krásně tmavě červenou barvu a příjemnou kořeněnou vůni. Recept je převzat a upraven na 2 kg masa z kuchařky Franca Taraschio - Leaves from Walnut free. Máte-li trpělivost a rádi experimentujete, můžete si braseolu vyrobit sami doma.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > ostatní

Bruschetta

Směs z rajčat a dalších ingrediencí servírovaná na opečených bagetách.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > předkrmy

Bruschetta s cibulovou marmeládou, ančovičkou a olivami

Skvělý předkrm nebo večeře z opečených plátků bagety potřených Bertolli s máslem a olivovým olejem, obložené cibuládou, ančovičkou a pokrájenými olivami. Bagetky nakonec ozdobené rukolou nebo řeřichou.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > předkrmy

Bruschetta s rajčaty

Teplý předkrm z Itálie na plátky opečeného bílého chleba obložené ochucenými kousky rajčat.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > předkrmy

Bruschetta se slaninovo-paprikovou směsí

Opečené plátky italského chleba pokladené slaninovo-paprikovou směsí a ozdobené lístky bazalky.

Kategorie: Světová kuchyně > Itálie > předkrmy


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy