Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Světová kuchyně > Francie

předkrmy 34, polévky 24, hlavní jídlo 73, přílohy 16, saláty 8, ostatní 19, moučníky, dezerty 32,

Salát Niçoise

Klenot francouzské kuchyně, salát Niçoise připravený z čerstvého tuňáka, malých olejnatých brambor, fazolek, cherry rajčátek, černých oliv, ančoviček ...

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > saláty

Aioli

Majonéza ochucená česnekem.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > ostatní

Alsaská slaná bábovka

Chutná slaná bábovka podávaná v Alsasku hlavně k vínu.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > ostatní

Alsaské zelí s mletým masem

V troubě podušené zelí, nejprve samo, ochucené, později doplněné o orestované mleté maso, kousky klobásky a další ingredience.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > hlavní jídlo

Alsaský jablkový koláč

Sladký koláč připravený z těsta obloženého jablíčky, přelitý pudinkovou náplní, upečený v troubě pěkně dozlatova, servírovaný pocukrovaný moučkovým cukrem.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > moučníky, dezerty

Alsaský koláč

Sladký koláč z hladké mouky, másla a vajec s mandlovou náplní.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > moučníky, dezerty

Alsaský pórkový koláč

Slaný dezert z Francie z listového těsta, smetany, žloutků a bílých částí pórků.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > moučníky, dezerty

Alsaský slaný závin

Slaný závin podávaný jak teplý, tak studený.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > ostatní

Andaluská studená polévka

Tento recept se jmenuje v originále Potage Andalou. Podobně jako Italové mají svojí studenou polévku gazpacho, Bulhaři tarator. Ve Francii, v letních dnech, zase osvěží tato studená polévka.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > polévky

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Studený předkrm z Francie.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > předkrmy

Baklažány po parmsku

Zapečené plátky baklažánu se sýrem a rajčatovou omáčkou.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > hlavní jídlo

Baskická omeleta

Rychlý a chutný předkrm, popřípadě snídaně.

Kategorie: Světová kuchyně > Francie > předkrmy


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy