Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené

ryba, korýši 3, zelenina 5, ostatní 6,

Artyčoky na víně

Teplý předkrm původem ze Španělska.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Býčí žlázy s vejci

Žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulovém základě doměkka, smíchané s vejci a ozdobené petrželkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Houbovo-bramborové kari

Na cibulovém základě podušená hlíva, lilek a brambora spolu s dalšími ingrediencemi, pokrm dochucený kari pastou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Humr na smetaně

Teplý předkrm z Francie.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Kačenky na smetaně

Kačenka česká, tradiční jarní houba, dušená ve vývaru se šunkou a cibulí. Ochucená muškátovým oříškem a citronovou šťávou, zjemněná smetanou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce

Mírně podušená sterilizovaná kukuřičná zrna, zalitá smetanou a ochucená citrónovou šťávou, kečupem, solí a nasekanou pažitkou, podávaná jako teplý předkrm.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Kuřecí kostky na zelenině

Opečené kousky masa s pikantní klobásou podušené s rajčatovým protlakem a zeleninou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Langusta na rajčatech

Kousky masa z langusty podušené s rajčaty a cibulí, zalité bílým vínem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Ragú ze žabích stehýnek

Ve vývaru podušená žabí stehýnka, smíchaná s chřestem a žampióny. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Sedlácká vejce

Podušená rajčata s paprikami, česnekem a cibulí, zapečená s vejci a sýrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Slávky dušené

Podáváme jako předkrm nebo lahůdku.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Stročky jako falešná husí krev

Stroček má v kuchyni minimální využití, kromě vánočního kuby se dá připravit právě jako husí krev, sušený se pak mele a používá jako koření do polévek a omáček.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy