Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené

ryba, korýši 3, zelenina 5, ostatní 6,

Artyčoky na víně

Teplý předkrm původem ze Španělska.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Býčí žlázy s vejci

Žlázy nakrájené na kostičky, podušené na cibulovém základě doměkka, smíchané s vejci a ozdobené petrželkou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Houbovo-bramborové kari

Na cibulovém základě podušená hlíva, lilek a brambora spolu s dalšími ingrediencemi, pokrm dochucený kari pastou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Humr na smetaně

Teplý předkrm z Francie.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Kačenky na smetaně

Kačenka česká, tradiční jarní houba, dušená ve vývaru se šunkou a cibulí. Ochucená muškátovým oříškem a citronovou šťávou, zjemněná smetanou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce

Mírně podušená sterilizovaná kukuřičná zrna, zalitá smetanou a ochucená citrónovou šťávou, kečupem, solí a nasekanou pažitkou, podávaná jako teplý předkrm.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Kuřecí kostky na zelenině

Opečené kousky masa s pikantní klobásou podušené s rajčatovým protlakem a zeleninou.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Langusta na rajčatech

Kousky masa z langusty podušené s rajčaty a cibulí, zalité bílým vínem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Ragú ze žabích stehýnek

Ve vývaru podušená žabí stehýnka, smíchaná s chřestem a žampióny. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Sedlácká vejce

Podušená rajčata s paprikami, česnekem a cibulí, zapečená s vejci a sýrem.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní

Slávky dušené

Podáváme jako předkrm nebo lahůdku.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryba, korýši

Stročky jako falešná husí krev

Stroček má v kuchyni minimální využití, kromě vánočního kuby se dá připravit právě jako husí krev, sušený se pak mele a používá jako koření do polévek a omáček.

Kategorie: Teplé předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ostatní


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

8.3. - Mezinárodní den žen - MDŽ

Právě 8. březen je dnem, kdy se v mnoha zemích světa slaví Mezinárodní den žen. Tento svátek vznikl již na konci 19. století. Je pravdou, že svátek žen byl často komunistickým režimem zneužíván na propagaci tehdjšího režimu, avšak například Den matek byl zase propagován fašisty a také se nad tím dnes nikdo příliš nepozastavuje. V období těsně po revoluci v roce 1989, byl Mezinárodní den žen jako nepatřičný z kalendáře vyškrtnut, později se do kalendáře mezi významné dny ČR zase dostal. Právě na den žen mizí po stovkách květiny z pultů nejen českých květinářství, ale například v Itálii jsou všechny restaurace na MDŽ beznadějně obsazené. Že by i tam platilo naše známé heslo, že láska prochází žaludkem?

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy