Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recepty jídel: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené

ryby, dary moře 1, zelenina 3, houby, s houbami 1, maso, s masem 2,

Cibule na víně

Oloupané malé cibulky orestované na másle, posypané cukrem, nakonec podušené v bílém víně s citrónovou šťávou a trochou octa.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Játrové noky s omáčkou

Noky z jater, cibule, vína, česneku a smetany, podávané s rybízovou omáčkou.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > maso, s masem

Kapr nebo jiná ryba na víně

Porce kapra nebo jiné vhodné ryby zprudka opečené na oleji, pak podušené v kořeněném nálevu doměkka spolu s orestovanou zeleninou, maso vykostěné, proložené zeleninou a zalité studeným nálevem, podávané dobře vychlazené.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > ryby, dary moře

Kuřecí prsa nastudeno

Kuřecí prsa podušené na zelenině, nakrájená na plátky, servírovaná přelitá zeleninovou omáčkou.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > maso, s masem

Mrkvové pyré v aspiku

Ve vývaru, na cibulovém základě, podušená mrkev, rozmixovaná na pyré, promíchaná se želatinou, servírovaná ztuhnutá nakrájená na plátky.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina

Žampionová paštika

Jemná paštika vláčné konzistence s jemně kořeněnou chutí a vůní po použitých suroviných.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > houby, s houbami

Žampiónový salát s vínem

Chutný předkrm z žampiónů, bílého vína a koření.

Kategorie: Studené předkrmy, snídaně, večeře > dušené > zelenina


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy