REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Likér z pudinkového mléka, vyšlehaných žloutků s cukrem a rumu.


Ingredience:
Na 2 láhve po 500 ml:
700 mlmléka
350 gcukru
250 mlrumu
1 sáčekvanilkového pudinku
3 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru

Postup:

1. Do kastrůlku odlijeme půl litru mléka a přivedeme k varu
2. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, opatrně vlijeme do vroucího mléka a pečlivě mícháme, dokud mléko nezhoustne
3. V hlubší misce důkladně vyšleháme, ručně nebo elektrickým šlehačem, žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny
4. Do vyšlehaných žloutků přidáme rum a směs vlijeme do pudinkového mléka, necháme přejít varem, odstavíme z tepla, ještě asi 1 minutu mícháme a necháme zchladnout
5. Po zchladnutí ho rozdělíme do láhví a uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy