REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svařený jablečný mošt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na to, jak se zahřát uprostřed chladného týdne, je jednoduchý a navíc může být i docela zdravý. Svařte jablečný mošt s voňavým kořením a zázvorem! A pokud byste raději sáhli po něčem ostřejším, do verze pro dospělé můžete přidat kapku rumu.


Ingredience:
Ingredience – 4 porce:
800 mljablečného moštu
4 kshřebíčky
2 kssáčky černého čaje
1 ks2 cm čerstvého zázvoru
1 kscelá skořice
citron a jablko na podávání

Postup:
  1. Mošt nalijte do hrnce a přidejte skořici a hřebíček
  2. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, přidejte ho do moštu
  3. Mošt přiveďte k varu a nechte 2 minuty vařit, poté odstavte
  4. Do moštu ponořte sáčky čaje a nechte asi 3 minuty louhovat, poté je vyjměte a mošt sceďte
  5. Svařený mošt rozdělte do 4 hrnků a podávejte s citronem a kouskem čerstvého jablka.
Poznámka:

Recept k článku: Desatero kvalitního jablečného moštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy