REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Svařené pivo – „piwo grzane“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept z Polska je pro nás Čechy trochu netradiční, ale mok připravený podle tohoto receptu je skvělý a také pomáhá jak na stres, tak na různé podzimní a zimní nastuzeniny … Takto připravené pivo se v Polsku pije hlavně v období adventu.


Ingredience:
0,5 lsvětlého piva
1-2 vrchovaté lžícemedu
špetka skořice
špetka mletého hřebíčku
kolečko pomeranče na ozdobu
(mletý badyán)

Postup:

1. Nejlépe do silnostěnné sklenice s uchem, skvělý je hospodský půllitr, nalijeme pivo, to ochutíme medem, hřebíčkem a skořicí, případně i badyánem
2. Vložíme do mikrovlnné trouby zapnuté na maximální výkon tak na 3 až 4 minuty (pivo by nemělo vařit, ale být tak horké, že se člověk může spálit)3. Sklenici opatrně vyjmeme, aby jsem se nespálili, pivo zamícháme a do piva ještě vložíme opatrně plátek pomeranče na ozdobu
4. Ihned ještě horké podáváme.

Doporučení:

Takto připravené pivo můžeme podávat přímo ve skle, co jsme ho připravovali, nebo z půllitru nápoj přelít do dvou menších skleniček a nachystat tak dva nápoje.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy