REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studený rebarborový čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ledový čaj z povařené rebarbory je osvěžující a plný chutí a vůní jara.


Ingredience:
2-3 kskratší řapíky rebarbory
1 kslimetky
1/4 ksvanilkového lusku
1,5 lvody
kostky ledu
cukr dle chuti
kvítky nebo lístky meduňky na ozdobu

Postup:

1. Omytou rebarboru oloupeme, nakrájejte na větší kousky a vložte do hrnce
2. Zalijeme vodou, přidáme na polovinu rozříznutý vanilkový lusk a vaříme 20 minut, ke konci varu přidáme cukr dle chuti, ale raději méně než více
3. Když se cukr rozpustí, sundáme nádobu ze zdroje tepla a nápoj necháme úplně vychladnout
4. Čaj ochutnáme a pokud bude příliš koncentrovaný, můžeme ho ještě nastavit vodou
5. Do velkého džbánu s kostkami ledu naskládáme kolečka dobře omyté limetky, ta zalijeme připraveným čajem, který nalijeme do džbánu přes sítko
6. Nakonec rebarborový čaj ozdobíme kvítky nebo lístky meduňky a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy