REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Spařovaná káva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařovaná káva je správný název pro kávu tureckou, připravovanou po Česku. Tato, nám tak známá káva turecká, neboli „Turek“ je vlastně světová rarita, kterou nenajdete jinde na světě. Pravá turecká káva se totiž připravuje v džezvě a nechává se i několikrát zkypět, než se začne pít.


Ingredience:
7-10 gmleté kávy
1 kávový šálekvody
cukr

Postup:

1. Do šálku nasypeme kávu, cukr a vše zalijeme vařící vodou (voda musí být čerstvě ohřátá, nikoli dlouho vařená nebo po delší dobu stojící na plotně)2. Vody nalijeme nejprve trochu, aby káva zůstala u dna a neplavala na povrchu, pak šálek dolijeme.

Doporučení:

Běžně se káva zalívá bez cukru a každý si sladí až u stolu podle své chuti. Často se „turek“ zjemňuje mlékem.

Poznámka:

Recept na pravou tureckou kávu najdete zde: Káva vařená v džezvě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy