REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Somerset punch

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý chlazený punč z dry cideru, suchého bílého vína, brandy (kalvadosu), zázvorové limonády


Ingredience:
Rozpis pro 15 osob:
(1 díl - 2 cl)
150 mlsuchého bílého vína
150 mlpomerančového džusu
150 mljablečného džusu
300 mlzázvorové limonády
1 ldry cider
2 dílycitrónové šťávy
2 dílybrandy (koňaku)
krájené jahody a jablka
kus ledu
punčová mísa
sklenice ballon nebo sklenice na bílé víno

Postup:

1. Veškeré ingredience dobře vychladíme
2. Do punčové mísy položíme kus ledu
3. Zalijeme ho citrónovou šťávou, jablečným a pomerančovým džusem
4. Přidáme cider, brandy a zázvorovou limonádu
5. Jednotlivé porce pak zdobíme jahodami a jablky.

Poznámka:

Cider – není ani pivo, ani víno, ale mošt. Zkvašený jablečný mošt s různými stupni alkoholu. Vzniká jednoduchou fermentací jablečné šťávy, která se nechává zrát ve starých dubových sudech ve vhodné teplotě a pak se stáčí, čistí, pasterizuje a ředí na požadovaný obsah alkoholu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy