REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sirup z pampelišek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pampeliškový sirup připravený z květů pampelišek, cukru, vody a citrónu.


Ingredience:
200 kshlaviček květů pampelišek
1 kscitrónu
1 kgcukru
1 lvody

Postup:

1. Do 1 l studené vody nasypeme květy pampelišek a pomalu vše přivedeme do varu
2. Necháme vzkypět, hrnec odstavíme a necháme stát přes celou noc
3. Další den šťávu scedíme přes sítko a květy rukou dobře vymačkáme
4. Do šťávy přidáme 1 kg cukru, na plátky nakrájený citrón a pak hrnec opět postavíme na vařič a slabě ohříváme tak, aby se tekutina odpařovala bez varu
5. Pampelišková hmota se nechá cca dvakrát vychladnout a tak docílíme správné hustoty
6. Sirup se musí táhnout, pokud bude moc hustý, začne po čase krystalizovat a pokud bude moc řídký, bude časem kvasit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy