REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept je skvělá „meducína“ na posílení organismu, také pomáhá při tvorbě krevních destiček a ovšem také skvěle chutná jako aperitiv.


Ingredience:
500 gšípků
250 gcukru
1,5 ldestilátu (vodky apod.)
1/4 lvody
1 lžícerozinek
3 kskuličky nového koření
3 kshřebíčky
1 kscelé skořice
kůra v celku z 1/2 ks pomeranče
kůra v celku z 1/2 citrónu

Postup:

1. Šípky očištěné od stopek a okvětí dáme do nádoby, která lze dobře uzavřít
2. Přidáme horkou vodou spařené rozinky, citronovou a pomerančovou kůru, skořici, hřebíček a nové koření
3. Vše zalijeme pálenkou a dáme na 3 týdny odležet
4. Nálev scedíme a smícháme s vychlazeným cukerným roztokem, který připravíme svařením vody s cukrem k bodu varu, dále ho nevaříme, necháme vychladnout
5. Likér přelitý do lahví necháme ještě tak týden odležet na chladném a temném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy