REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šípkové víno II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno z plodů šípků, cukru, kvasinek, živné soli a vody.


Ingredience:
2 kgšípků
1,5 kgcukru
2,75 lvody

Postup:

1. Šípky dobře opereme, odřízneme stopky a zbytky okvětí, vložíme do velkých okurkových sklenic a zalijeme cukrem svařeným s vodou
2. Přidáme kvasinky a živnou sůl (dle návodu na obalu), sklenice uzavřeme širokou korkovou zátkou s kvasnou trubičkou
3. Víno necháme na teplém místě kvasit
4. Jakmile ustane kvašení a šípky klesnou ke dnu, víno stočíme do druhé láhve a necháme stát, až se úplně vyčistí
5. Na zbylé šípky nalijeme další cukrový roztok z téhož množství cukru a vody, necháme znovu kvasit.

Doporučení:

První i druhou dávku vína můžeme smíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy