REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Silvestrovský ovocný punč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky jablek zalité horkým nápojem z červeného vína, cukru, jablečného džusu a dalších ingrediencí


Ingredience:
250 mlčerveného vína
250 mljablečného džusu 100%
100 mlrumu
100 mlvody
1 lžícehnědého cukru krupice
60 gcukru krupice
4 kshřebíčků
2 ksmenších jablek
kousek skořice
voda nebo citronová šťáva na navlhčení skleniček

Postup:

1. Jablečný džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici dáme do hrnce a pomalu zahřejeme těsně pod bod varu (nevaříme)2. Horní okraj sklenic navlhčíme vodou nebo šťávou z citronu a obalíme v hnědém cukru
3. Omytá jablka nakrájíme na plátky, vypíchneme jim středy ve tvaru hvězdičky a část plátků vložíme do sklenic
4. Z punče vyndáme skořici i hřebíčky a horkým punčem zalijeme jablka ve sklenici
5. Ze zbylých plátků jablek vykrojíme hvězdičky a ozdobíme jimi naplněné sklenice.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy