REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Shirley Temple

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moktejl podávaný ve sklenici na šampaňské, nebo také ve vysoké sklenici highball. Skládá se ze zázvorové limonády, chlazené citrónové sody a grenadiny.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
5 dílůcitrónové limonády (sody)
nebo
5 dílůzázvorové limonády
1 lžičkagrenadiny
plátek pomeranče
višeň
kostky ledu
sklenice na šampaňské
nebo
vysoká sklenice o větším obsahu 230-280 g
(sklenice highball)

Postup:

Do sklenice na šampaňské:1. Sklenici naplníme citrónovou nebo zázvorovou limonádou
2. Přidáme grenadinu
3. Zdobíme plátkem pomeranče a višníDo sklenice highball:1. Do sklenice vložíme několik kostek ledu
2. Přilijeme citrónovou nebo zázvorovou limonádu
3. Přidáme grenadinu a důkladně promícháme
4. Zdobíme plátkem pomeranče a višní.

Poznámka:

Grenadina – Červený sirup z granátových jablek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy