REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rooibos s mlékem a kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čaj povařený s pepřem, zázvorem, kardamomem, skořicí a hřebíčky, po přecezení oslazený medem a dolitý horkým mlékem.


Ingredience:
600 mlsilného čaje rooibos
200 mlmléka
4 lžičkymedu
1 lžičkanastrouhaného čerstvého zázvoru
12 kssemínek kardamomu
4 kskuliček černého pepře
4 kshřebíčků
2 kssvitků skořicové kůry

Postup:

1. Čaj nalijeme do kastrůlku, přidáme na hrubo nastrouhaný zázvor, kuličky černého pepře, semínka kardamomu, hřebíčky a skořicovou kůru
2. Vše přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut, pak ho přecedíme přes sítko a osladíme medem
3. Čaj rozdělíme do šálků, jednotlivé porce dolijeme horkým mlékem a teplé podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy