REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Regatta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z chlazeného šampaňského, Galliana, triple sec nebo Cointreau, citrónové šťávy a vodky.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
(1díl – 2 cl)
3 dílychlazeného šampaňského
1/2 díluGalliana
1/2 dílutriple sec nebo Cointreau
1/2 dílucitrónové šťávy
1 lžičkavodky
sklenice - flétna na šampaňské

Postup:

1. Do vychlazené flétny na šampaňské nalijeme Galliano, triple sec nebo Cointreau, citrónovou šťávu a vodku
2. Dolijeme chlazeným šampaňským.

Poznámka:

Galliano – je sladký likér nazlátlé barvy z Lombardie v Itálii s chutí koření a bylin, vonící vanilkou. Recept na výrobu zahrnuje více jak osumdesát bylin, kořenů a květů z alpské oblasti a je přísně tajný.Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy