REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Podzimní čaj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V průběhu podzimu můžeme usušit některé plody, z kterých pak připravíme různé čajové směsi na zimu.


Ingredience:
1dílsušených brusinek
1dílušených hrušek
1dílsušených jablek
1dílsušených šípků
Na přípravu:
1 lvody
2 lžícečajové směsi
med na oslazení

Postup:

1. Šípky rozdrtíme, smícháme z brusinkami, nalámanými kousky jablek a hrušek, promícháme a uložíme do vzduchotěsných sklenic, nejlépe se šroubovacím uzávěrem
2. Na 1 litr čaje používám 2 polévkové lžíce směsi; dáme do konvice zalijeme vařící vodou a necháme 20 minut vyluhovat, přislazujeme nejlépe medem.

Poznámka:

Autor: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy