REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pistáciový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí likér ze žloutkové pěny, kondenzovaného mléka, rumu a pistácií.


Ingredience:
Rozpis na 2 lahve (obsah 700 ml):
250 mlbílého rumu
200 mlsmetany 30%
200 gjemného krupicového cukru
60 goloupaných nesolených pistácií
4 ksžloutků
2 ksplechovek slazeného kondenzovaného mléka
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme kondenzované mléko, smetanu a v horké vodní lázni vše mícháme do zhoustnutí
2. Pak vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout
3. V mixéru rozsekáme na jemno pistácie s rumem a přimícháme je do základu
4. Likér necháme odstát, dokud pěna neslehne, potom ho přelijeme do láhví a necháme několik dní odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy