REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant přípravy chutného vína z květů pampelišek.


Ingredience:
1 kgrozvitých květů pampelišek
1 kgcukru
15 gkyseliny citrónové
4 lvody

Postup:

1. 1 kg rozvitých květů pampelišek spaříme ve 4 l vařící vody
2. 1 kg cukru, 15 g kyseliny citrónové nasypeme do budoucího vína a dobře vše promícháme
3. Po 24 hodinách víno scedíme a nechá zakvasit
4. Za 3-4 dny znovu celý obsah přecedíme a rozlijeme do jednotlivých láhví, dobře uzavřeme
5. Skladujeme na chladném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy