REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oříškové mléko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horké mléko ochucené opraženými lískovými oříšky, vanilkou a medem.


Ingredience:
0,5 lmléka
50 glískových oříšků
kousek vanilky
med

Postup:

1. Lísková jádra opražíme na sucho na pánvi, pak je vymneme ze slupek a jemně nastrouháme
2. Připravená jádra přelijeme vroucím mlékem svařeným s vanilkou a na velmi mírném zdroji tepla necháme stát zaklopené pokličkou asi 30 minut
3. Nápoj přecedíme přes husté sítko, osladíme medem a přihřejeme na požadovanou teplotu.

Doporučení:

Oříškové mléko lze podávat i mírně vychlazené.

Poznámka:

Zbylou drť z oříšků můžete spotřebovat do makové náplně do buchet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy