REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová šťáva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťáva vhodná na oslazení perlivých i neperlivých neochucených minerálních vod, sodovek …, ale hodí se i do čajů a míchaných nápojů.


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
400 gcukru
200 mlvody
maliny

Postup:

1. Maliny umeleme na strojku na ovoce, nebo umixujeme v mixéru
2. Vzniklý protlak promícháme s cukrem, pokud je moc hustý mírně ho zředíme vodou
3. Naplníme láhve, které pak uzavřeme víčky 4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření – Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy