REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lemond Caipi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pro koktejl Lemond Caipi se hodí nižší a širší sklenice, aby se v ní dobře rozmačkaly limetky a další ovoce.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
5 clBecherovky Lemond
1/2 ksčerstvé limety
2 lžičkytřtinového cukru
ledová tříšť
plátek citrónu nebo pomeranče na ozdobení

Postup:

1. Nakrájejte limetku na menší kousky a dejte společně s cukrem do skleničky
2. Jemně rozmačkejte, abyste dostali šťávu z limetek
3. Přidejte menší dávku ledu a Lemond
4. Promíchejte lžičkou tak, aby se cukr roztopil a dovršte čerstvým ledem
5. Koktejl můžete ozdobit plátky citrónu nebo pomeranče.

Doporučení:

Jestliže očekáváte větší akci s přáteli, tak si rozmačkejte ovoce s cukrem a Lemondem předem, pak jen přidáte led a zamícháte.

Poznámka:

Barmanské rady: Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso. Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět. Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené. Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu. Pro domácí party nebo večírek není nutné použít sklenici, která je pro daný nápoj určená.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy