REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Léčivý sirup z jitrocele

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jitrocel kopinatý (latinsky: Plantago lanceolata) povařený, doplněný o cukr a citrónovou šťávu.


Ingredience:
100 ksjitrocelových listů (jitrocele kopinatého)
1 kscitrónu
1,6 kgcukru
1 lvody

Postup:

1. Listy jitrocele dobře opereme, vložíme do studené vody, kterou uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 30 minut, během varu občas promícháme a doplníme odpařenou vodu
2. Necháme stát 30 minut a pak scedíme
3. Scezenou tekutinu zahřejeme na teplotu kolem 80 °C, přidáme cukr, šťávu z jednoho citrónu a v dobře uzavřených sklenicích uchováváme v chladu.

Doporučení:

Při přípravě tohoto sirupu můžeme použít též květy sedmikrásek a přidat jich hrst k jitrocelovým listům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy