REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bowle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe drobné lesní jahody pokapané likérem, potopené ve víně ochucené cukrem a cukrovým sirupem, těsně před podáváním zalité sodovkou nebo šumivým vínem.


Ingredience:
500 gnejlépe lesních jahod
200 gpískového cukru
1,5 lčerveného vína
0,2 lcukrového sirupu
3 clmaraskinového likéru (lze nahradit: griotkou nebo cherry-brandy)
láhev sodovky nebo láhev šumivého ovocného vína

Postup:

1. Očištěné jahody vložíme s cukrem ve vrstvách do velké skleněné mísy, pokapeme je maraskinovým likérem a nalijeme na ně tolik vína, aby byly potopeny, postavíme asi na 1 hodinu k ledu, občas lehce zamícháme
2. Přilijeme zbylé vychlazené víno, podle chuti dosladíme cukrovým sirupem a znovu dáme na led nachladit
3. Teprve těsně před samotným podáváním jahodové bowle přilijeme buď dobře vychlazenou sodovku, nebo šumivé ovocné víno.

Doporučení:

Recept na cukrový sirup najdete zde: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Maraschino (maraskino) – Likér vyráběný z divokých višní Mahabky v okolí města Zadar v Chorvatsku (dříve Jugoslávii) – jemný bezbarvý likér, plní se do lýkem opletených lahví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy