REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Irish Coffee

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Horká káva s cukrem a whisky, ozdobená šlehačkou posypanou cukrem.


Ingredience:
600 mlsilné čerstvé spařené překapávané kvalitní kávy
100 mlsmetany na šlehání
80 mlirské whisky
4 lžičkyhnědého cukru
1 lžička vanilkového cukru

Postup:

1. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem
2. Do sklenic nasypeme hnědý cukr a přilijeme ohřátou whisky
3. Alkohol zapálíme a necháme hořet přibližně 1 minutu, pak sklenici dolijeme horkou kávou
4. Na povrch dáme šlehačku, posypeme ji hnědým cukrem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy