REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hot Scotch toddy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý nápoj ze skotské whisky, vody, citrónové šťávy, cukru a hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2cl)
2 dílyskotské whisky
3 dílyvřelé vody
0,5 dílucitrónové šťávy
1 lžičkatmavého cukru
3 kapkyhořké (bitters)
plátek citrónu, do ktrého napícháme hřebíčky
mletý muškátový oříček

Postup:

1. Do sklenice dáme cukr, hořkou, citrónovou šťávu a plátek citrónu ozdobený hřebíčky
2. Přidáme skotskou whisky a zalijeme vařící vodou
3. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak povrch nápoje posypeme mletým muškátovým oříškem.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy