REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horká čokoláda s maršmelouny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marshmallow, česky maršmelouny tuto čokoládu obohatí o další vůni i chuť.


Ingredience:
200 mlsmetany 12 %
100 gkvalitní hořké čokolády ideální s obsahem kakaa 60 % - 80 %
2-3 lžičkykakaového prášku
bonbóny marshmallow (maršmelouny)

Postup:

1. Čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle nebo jen nalámeme na malé kousky
2. Smetanu zahřejeme těsně k bod varu, ale dále nevaříme, pak ji sundáme ze zdroje tepla
3. Do horké smetany nasypeme čokoládu, důkladně mícháme metličkou, až se čokoláda rozpustí, přidáme ještě kakaový prášek
4. Hotovou čokoládu necháme odstát 5-6 hodin v chladu, aby se spojily všechny vůně a chutě (1 hodinu nejméně!)5. Čokoládu prohřejeme za stálého míchání na mírném zdroji tepla, nebo ji raději zahřejeme ve vodní lázni
6. Podáváme nejlépe v malých šálcích na kávu, zdobíme maršmelouny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy