REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grog z červeného vína

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grog připravený z červeného vína, vody, rumu, cukru, pomerančové šťávy, hřebíčků a badyánu.


Ingredience:
300 mlčerveného vína
200 mlvody
4 lžícerumu
3 lžícepomerančové šťávy
2 lžičkycukru
1 kscelé skořice
1 ksbadyánu
plátky pomeranče
hřebíčky

Postup:

1. Do kastrůlku nalijeme vodu, červené víno, pomerančovou šťávu a rum, vše přivedeme k varu a osladíme
2. Pak přidáme badyán, skořici a 4 hřebíčky, teplotu snížíme a nápoj na mírném plameni krátce povaříme
3. Do větších sklenic dáme po plátku pomeranče, do kterého zapíchneme hřebíček, zallijeme horkým grogem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy