REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fresh-fruit punch

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Časově náročný, ale jinak skvělý chlazený punč z ovoce, bílého rumu, ginu, bílého suchého vína a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis pro 12 osob:
1500 mlsuchého bílého vína
700 mlginu
600 mlčerstvého ovoce (jeden druh nebo směs)
500 mlcukrového sirupu
350 mlbílého rumu
kus ledu
punčová m ísa
sklenice ballon nebo sklenice na bílé víno

Postup:

1. Ovoce omyjeme a nakrájíme
2. Vložíme do velké mísy a zalijeme cukrovým sirupem a bílým rumem
3. Necháme 6 hodin louhovat v ledničce
4. Do punčové mísy vložíme kus ledu a na něj nalijeme naložené ovoce s rumem
5. Přidáme gin a víno, důkladně promícháme
6. Před podáváním necháme punč v jednotlivých sklenicích chvíli odstát.

Poznámka:

Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy