REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Colonial boy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný horký čaj s irskou whisky a kapkou hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoje:
(1díl – 2cl)
6 dílůhorkého černého čaje
1/3 díluirské whisky
kapka hořké (bitters)
cukr dle chuti
žáruvzdorné sklo

Postup:

1. Uvaříme horký černý čaj
2. Nalijeme ho do skleněného šálku a přidáme irskou whisky a kapku hořké
3. Dle chuti osladíme.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy