REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinková limonáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí limonáda z květů bezu, cukru, vinného nebo jablečného octa, vody a citrónu.


Ingredience:
8 ksvětších stvolů květu černého bezu
500 gkrystalového cukru
5 lvody
2 dclvinného nebo jablečného octa
citrón

Postup:

1. Do pětilitrové láhve vložíme oprané květy černého bezu, přidáme na kolečka nakrájený a jader zbavený citrón, cukr a ocet
2. Zalijeme vodou
3. Láhev povážeme čistým plátnem nebo celofánem, který několikrát propíchneme
4. Necháme tři dny stát, pak promícháme, přecedíme a plníme do lahví
5. Dobře uzavřeme a necháme ještě asi deset dnů v chladu odstát.

Doporučení:

Limonáda má velmi výraznou chuť a aroma, kdo má rád jemnější chutě a vůně, může ji zředit vodou. Koncentrát rozředíme asi v 5 litrech vody (dle chuti), naplníme do lahví s uzávěrem a skladujeme v lednici.

Poznámka:

Další recepty z květů bezu: Bezový likér, Bezinkový sirup, Bezinkový sirup II., Bezinkové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy