REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový salát Hubert

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemný salát ze zvěřiny, který s křenem a brusinkami vytváří nevšední kombinaci vůně a chuti.


Ingredience:
Na 1 kg:
800 gzvěřiny (jelení, srnčí, dančí)
100 gžampionů sterilovaných bez nálevu
100 gmajonézy základní
100 gbrusinek
100 gsmetany ke šlehání
50 ganglické slaniny
50 gčerstvého křenu
50 gcibule
30 goleje
20 gčerveného vína
11 gsoli
voda na podlití

Postup:

1. Očištěné maso ze zvěřiny osolíme, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji
2. Podlijeme vodou, vínem a zvolna dusíme doměkka
3. Po vychladnutí maso nakrájíme na drobné kostičky
4. Cibuli nakrájenou na kolečka dáme krátce podusit na rozškvařenou slaninu a po zchladnutí ji přidáme k masu
5. Majonézu promícháme se strouhaným křenem, brusinkami a plátky žampionů
6. Nakonec vše promícháme s ušlehanou smetanou.

Poznámka:

Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy