REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinová jachnija

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srnčí nebo zaječí maso s fazolemi a paprikou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 gpředního srnčího (zaječího) masa
250 gbílých fazolí
60 gsádla (slaniny)
5 kspaprik
2 kscibule
1 ksstroužek česneku
1 lžícehladké mouky
petrželová nať
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Fazole přebereme, dobře opláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme je 3 hodiny nabobtnat
2. Potom je uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočené
3. Papriky opečeme v troubě, oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky
4. Maso nakrájíme na kousky, opečeme na rozpáleném sádle (rozškvařených kostičkách slaniny) společně s drobně nakrájenou cibulí a česnekem, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a podlijeme horkou vodou nebo vývarem
5. K masu přidáme nakrájené papriky, osolíme je, opepříme, promícháme a dusíme pod pokličkou doměkka
6. Nakonec přidáme měkké, okapané fazole a vše krátce povaříme
7. Před podáváním posypeme drobně nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory nebo noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy