REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Znojemské okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu.


Ingredience:
4 lvody
1,2 l8 % octa
300 gcukru
160 gsoli
50 kskoleček sacharinu (Deko)
Náplň do jedné sklenice:
5 kszrnek nového koření
3 kskoleček křenu
3 kskoleček cibule
3 kskoleček mrkve
2 ksbobkové listy
1 ksokvětního kopru
a to nejdůležitější: okurky nykládačky

Postup:

1. Okurky dobře opereme a větší kusy nakrájíme na půlky
2. Svaříme nálev tak, že do vody přidáme ostatní ingredience a pak ji přivedeme téměř k varu, nevaříme!
3. Naplníme okurkami sklenice, přidáme náplň ze zeleniny, koření a zalijeme je nachystaným lákem
4. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (23 cm do výše sklenic)
5. Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu 85-90 °C
6. Po uplynutí předepsané doby, v tomto případě 20 minut, sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru
7. Necháme vychladnout
8. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy