REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zkaramelizovaná cibulka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestovaná cibulka s cukrem, vhodná jako příloha k zeleninovým salátům, případně k pečenému, ale i dušenému nebo grilovanému masu.


Ingredience:
1 ksvětší cibule
50 gmásla
15 ghnědého (třtinového) cukru
několik kapek červeného vinného octa

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky
2. V malém hrnečku rozehřejte máslo a zvolna na něm cibuli restujeme (asi tak 10 minut)
3. Přisypeme cukr a doplníme o pár kapek octa, dále restujeme, za stálého míchání dalších 5 minut, dokud šťáva nezhoustne 
a nezkaramelizuje
4. Servírujeme jako přílohu k salátům, nebo jako část oblohy k různě upravenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy