REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelí s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené zelí s cibulí a křenem.


Ingredience:
5 kgzelí
0,5 kgcukru
0,5 kgcibule
1 kspřípravku Deko
2 sklenicestrouhaného křenu
2 skleniceoleje
2 skleniceocta

Postup:

1. Hlávkové zelí nakrouháme na nudličky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka
3. Přidáme křen, cukr, olej a ocet promíchaný s Dekem
4. Vše promícháme (můžeme nechat přes noc uležet) a plníme do sklenic
5. Sterilujeme 25 minut při 85 °C.

Poznámka:

Na odměření surovin používáme hořčičné skleničky o obsahu 200 ml.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy