REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový salát s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z ze sterilovaného celeru, červené řepy, hlávkového salátu, jablka, ochucený jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 2 osoby:
150 gsterilovaného celeru
100 gbílého jogurtu
80 gsterilované červené řepy
50 ghlávkového salátu
50 gsmetany na šlehání
25 gvlašských jader
1 ksjablka
2 lžícecitrónové šťávy
cukr

Postup:

1. Salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme na 4 díly, dobře propláchneme, necháme okapat a natrháme na malé kousky
2. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na menší kostičky a zakapeme citrónovou šťávou
3. Červenou řepu a celer zcedíme (mají být na menší kostičky)
4. Vše vložíme do mísy a zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehaného bílého jogurtu, sladké smetany, dochucené cukrem
5. Zlehka promícháme a posypeme nahrubo nasekanými vlašskými jádry.

Doporučení:

– Při podávání v porcích, sypeme vlašská jádra na povrch salátu na jednotlivé porce.- Listové zeleninové saláty podáváme ihned po přípravě, aby zelenina zůstala křupavá.

Poznámka:

– Na saláty používáme velkou mísu (porcelánovou, nerezovou nebo skleněnou), abychom salát dobře a snadno mohli promíchat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy