REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový koktejl s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs hruběji nakrájené zeleniny, spojené šlehaným jogurtem a koprem, zdobený šlehačkou.


Ingredience:
Na 10 porcí:
500 gbílého jogurtu
200 gsalátových okurek
120 gcitrónu
100 grajčat
100 gpaprikových lusků
80 gsmetany ke šlehání
20 gčerstvého kopru
5 gsoli

Postup:

1. Dobře omytá rajčata nakrájíme na menší kousky
2. Opláchnuté paprikové lusky podélně rozkrojíme, zbavíme stopek a jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky a mírně posolíme
3. Opláchnuté okurky oloupeme a nakrájíme na menší kousky
4. Jogurt rozšleháme se solí, přidáme opláchnutý, na jemno nakrájený kopr, rajčata, papriku, salátové okurky a zlehka promícháme
5. Podáváme ve skleněném poháru, navrch ozdobíme šlehačkou a na okraj zavěsíme řez citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy