REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové tyčinky se sýrovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky čerstvé zeleniny nebo salátových listů namáčené v čedarové omáčce. Lehká svačina, která se bude líbit i dětěm.


Ingredience:
5 ksřapíků celeru
2 ksmrkve
1 kssalátové okurky
300 gkysané smetany
100 gmajonézy
100 gstrouhaného čedaru
Podle chuti:
limetková šťáva
dijonská hořčice
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu nakrájíme na dlouhé tenké tyčinky, aby se dobře držely v ruce a mohli jsme je namáčet v tomto dipu:
2. V misce smícháme kysanou smetanu s majonézou a nastrouhaným čedarem
3. Okořeníme limetkovou šťávou, osolíme, přidáme bílý pepř a dijonskou hořčici
4. Promícháme a 10 minut vychladíme.

Doporučení:

Namáčet můžeme i salátové listy, proužky kedlubny, papriky apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy