REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové lečo (sterilovaný polotovar)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z paprik, rajčat a cibulí, zavařená jako polotovar pro přípravu teplého zeleninového nebo i masového leča.


Ingredience:
2 kgpaprik
2 kgrajčat
5 ksvelkých cibulí
1 dloleje
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme ji na oleji, přidáme na proužky nakrájené, jadřinců zbavené papriky a podusíme je 5 minut
2. K paprikám přidáme kolečka nakrájených rajčat a vše dusíme dalších 5 minut, často směs promícháme
3. Před dokončením do směsi přidáme asi 1 dl oleje, promícháme a ještě horké lečo rozdělíme do čistých zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky
4. Sterilujeme 15 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Takto připravené lečo používáme jako polotovar na přípravu teplého leča, nebo směs můžeme přidat pod pečené nebo dušené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy